PROJEKT: 2021-1.2.1-EIT-KIC-2021-00003

Kedvezményezett neve: PANNON Pro Innovációs Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: Hazai EIT KIC RawMaterials partnerség az innovációs ökoszisztéma fejlesztéséért - HAPAKO

A szerződött támogatás összege: 16 000 000,- Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 97,915%

A projekt befejezés dátuma: 2025.05.31.

A projekt azonosító száma: 2021-1.2.1-EIT-KIC-2021-00003

 

A PROJEKT SORÁN MEGVALÓSÍTOTT TEVÉKENYSÉG:

Jelen pályázat célja, hogy komplex tevékenységek keretében ösztönözze és elősegítse a projektben résztvevő tagok, közvetve Magyarország szerepét az EIT KIC RawMaterials társulásban, hogy a jelenlegi és jövőbeni partnerek minél aktívabban és sikeresebben tudjanak bekapcsolódni a társulás tevékenységeibe, lefedve a tudásháromszög összes aspekusát. ’A hazai EIT KIC RM partnerség az innovációs ökoszisztéma fejlesztéséért’ projekt az EIT KIC RM társulásban résztvevő magyarországi szervezetek összefogásával konzorciumban kerül megvalósításra. A tervezett vállalkozásfejlesztési munkaterv fontos célja, hogy a partnerek látókörébe kerülő vállalkozások és potenciális partnerek számára minél szélesebb körű támogatást nyújtsunk a kutatásfejlesztési és innovációs eredményeik hasznosítása és piacosítása terén, felhasználva és alapozva az EIT KIC RM program által

nyújtott különböző vállalkozásfejlesztési programelemeket, valamint a partnerek által már kifejlesztett és alkalmazott vállalkozásfejlesztési tevékenységeket és referenciákat, szaktudást és kapcsolatrendszert. A partnerség célkitűzése a javasolt tevékenységek révén, hogy integrálja az eddigi tapasztalatokat, támogassa az ötletgazdákat egységes eljárásrendben és kialakítson a ’jó gyakorlatok’ alapján egy hatékony vállalkozásösztönzési módszertant. Szintén célja a vállalkozásfejlesztési modulnak az EIT KIC RM társulás tevékenységének és programjainak népszerűsítése, hazai és nemzetközi szinten egyaránt, valamint lehetséges partnerek aktivizálása és bevonása, partnerkapcsolatok építése és partnerkereső tevékenységek megvalósítása révén. A vállalkozásfejlesztési tevékenységeket a partnerek önállóan végzik, de összehangolják és egyeztetnek a megvalósítás során a ’jó gyakorlatok’ hasznosítása érdekében. A 36 hónapos futamidő alatt a rendezvények, tréningek és más támogató tevékenységek terén szorosan együttműködnek kihasználva a szinergiákat.

 

A PANNON PRO a projekt keretében vállalkozásfejlesztési programok magas színvonalú lebonyolítását és releváns jelentkezők toborzását fogja megvalósítani: Üzleti workshop: Ökoszisztéma építését, vállalkozásfejlesztési programok népszerűsítését és a csapatok üzleti felkészítését és fejlesztését célzó workshop, legalább ötletfázisban levő csapatok számára, az EIT RawMaterials fókuszterületeihez illeszkedve. Tervezett témák: Üzleti modell tervezés, Piackutatás, Design Thinking, Pénzügy. Megjegyzés: A rendezvénysorozat időzítése az EIT RM kiírásokhoz igazodik, ezért évről-évre módosulhat. Networking esemény: Az EIT RawMaterials vállalkozásfejlesztési programok bemutatása és népszerűsítése mellett, a csapattagok összekötése és új csapattagok megtalálásának elősegítése. Az esemény azt is lehetővé teszi, a hazai iparági startupok bemutatkozzanak befektetők, szolgáltatók és egyéb ökoszisztéma-stakeholderek előtt. Ezt követően a startupok azonnali és értékes visszajelzést kapnak iparági és üzleti szakemberektől, melyek beépítése sikeres piacra jutást és növekedést fog eredményezni. Eseményen résztvevő érintettek: Üzleti coachok, iparági szakemberek, akadémia, kutató intézmények, alumni csapatok, konzorciumi partnerek, érettebb csapatok esetén befektetők. A workshop-ot az első és második mérföldkő során, a networking eseményt a harmadik mérföldkő során kívánja megvalósítani.